onsdag 19 maj 2010

Blandad kompott med regn och rusk











Så kom dom äntligen. Gunnel, Monica och Knut. Det var lite knepigt att hitta hit nu när Österleden är under ombyggnad och därmed avstängd. Avfart nr 26 ställde till lite förvirring, men med mobiltelefonernas hjälp, hittade ekipaget till slut fram till Fridas Gata.

I vanlig ordning hade värdinnan komponerat en delikat middag. Det bjöds på bresaola med chevreost, stora kapris och olivolja. Till varmrätten bjöds oxfilé, hemmalagad rödvinsås, potatismos med rukkula, harri cots verts med bacon. Blåbärsparfait med hallon som avrundning blev inte helt fel. Till kaffet spädde vi på med en espresso/chokladkaka för säkerhets skull.

Innan vi visste ordet av (lite ordlek) blev klockan ½ 2 och det blev dags att inta ryggläge. Tiden går fort när man har trevligt.

På morgonen till frukosten rapporterade samtliga gäster att nattsömnen hade varit god. Efter god smoothy och brantevikssill till frukost, syntes alla må bra.



Egen rhododendron prydde bordetDet var veteranbilsutställning på ett kyligt Sofiero. Här ser vi innanmätet i en Lambourghini V-12. I bagaget finns plats till minst en nescessär och då utan raklödder. Låt skägget växa.
Även småfåglarna fanns på plats



En Rolls, 79 års modell till salu för 275.000kr. Enl. säljaren som ny
Gänget samlat efter shopping hos trädgårdsmästaren. Det är en malva i påsen.

Efter någon timmes nostalgisk rundvandring, var sällskapet kraftigt nerkylda ända in i märg och ben. Normalt skall många av rhododendronbuskarna vara utslagna vid den här tiden på året, men dom har valt att vänta med det. Vi hade fått nog och åkte tillbaka hem via Signe Bergqvist där Kerstin införskaffade en näringsrik wienerlängd med kräm att bjuda på innan trelleborgarna skulle åka hem igen.

Ungefär såhär har hela maj sett ut. Oftast under 10 grader, regn och blåst från norr. Vi har inte kunnat sitta ute en enda kväll. För oss som har dåligt minne, kan jag påminna om att 2009 bjöd på högsommarvärme under hela april och maj. Hur kommer då undertecknad ihåg det. Han vars minne inte tillhör de bästa. Jo, därför att det första i livet gången som han fick möta våren utan att behöva åka till jobbet.

Nästa vecka är det Italien som gäller och Jan och jag har bestämt att vi skall åka med färjan via Helsingör till Kastrup. Även om vi tar en gammeldansk på färjan blir det billigare än att ta tåget via bron. Därmed var valet inte så svårt. För trivselns skull är det inte så svårt att behöva gå upp en ½ timme tidigare.

Väl på plats har vi planer som följer:
Vi börjar med Rom i 5 dygn.
Sedan tar vi tåget till Napoli/Sorrento/Pompei och bl a titta på Vesuvius.
Nästa anhalt blir Firenze( Florens alltså - lite italienska kan man ju). Vi tar tåget dit och stannar i 3 dygn.
Velva i Ligurien når vi förmodligen med bil. Där skall vi sitta och njuta uppe i bergen en vecka i eget hus som vi hyrt.
Avslutningsvis tar vi oss med tåg till Eze utanför Nice och avslutar resan med 3 dygn där.

Någon oro för språket känner jag inte. Mina 3 reskamrater har gått på kurs i italienska hela våren och jag är övertygad om att, det med hjälp av deras numera gedigna kunskaper i italienska språket, inte skall uppstå några som helst problem för undertecknad att ta sig fram rent språkligt sett.

Mer utförlig rapport från resan kommer senare.

Inför avresan finns det dock två moln på himlen. Det ena är fullt med vulkanaska och skulle det ställa till det, tar vi bilen! Det andra är att Kerstin just nu är däckad i influensa, men hon har 6 dagar på sig att friskna till. Det finns vitlök, Panodil och andra medikamenter att tillgå, så det ordnar sig säkert. Såvida inte undertecknad blir smittad dagen innan eller så. Det vill jag inte tänka på.

Om jag springer på en fungerande dator under semestern, skall jag försöka få ihop en liten rapport om hur vi har det och berätta om allt kul som vi förväntar oss att få uppleva. Annars får ni, kära läsare, vänta tills vi kommer hem igen den 17 juni.

Innan avresan skall vi i matklubben ha en middag med våra Damer. Detta sker på fredag och en mer utförlig rapport om den händelsen kommer att finnas på www.brortillbror.blogspot.com

Nu är det läggdags och jag säger god natt och sov så gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar