Räfsa löv skall man såklart göra när det blåser styv kuling. Det blir mer spännande och man får rejält med motion av allt lövjagandet. Nästan lik många löv ligger kvar på marken efter räfsandet men på annan plats. Som väl var hitta den kämpande farbrorn en hopfällbar stol att vila på emellanåt. Det är barra att gå på det igen vid ett annat tillfälle.
När han väl var klar att gå n i värmen igen, utropades inifrån ett inträdesförbud. Golven var nysvabbade. Det var bara att fälla upp stolen igen och sätta sig ner oh studera det senaste numret av tidningen Senioren som just hade levererats i brevlådan.
Egentligen skulle det ligga en bild på ett höstlöv ovanför inlägget men i stället dök det upp ett recept på lammfärsbiffar !? Ack denna digitala värld kan vara förvirrande ibland
KRYDDIGA LAMMFÄRSBIFFAR
7 PERSONER
Detta behöver du:
1 kg lammfärs
2 tsk malen kryddpeppar
4 krm kanel
4 krm färskriven muskot
4 tsk färsk timjan
4 salladslökar grovskurna
4 vitlöksklyftor
4 grovhackade chili
2 krukor Grovhackade
koriander
4 msk japansk soya
4 krm salt
Nymalen svartpeppar
Såhär gör du:
Kör samtliga ingredienser
till biffarna – utom lammfärsen – med stavmixer till du får en slät röra.
Blanda ner färsen och forma biffar.
Skala och koka potatis.
Stek biffarna i lite
smör/olja tills de får en fin yta och är genomstekta.
Pressa lite lime-juice
över biffarna för servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar