måndag 26 oktober 2020

En ruggug men mild dag i slutet av oktober

 

Stormskador på Humlegården

Brunnsparken i höstskrud

Nu finns det ingen återvändo! Vintertid gäller och belysning på senast kl 17. Nu gäller det att stå ut i sådär fem månader till innan vi kan skönja ljuset vid horisonten igen.
Nu såhär i klimatuppvärmningens tider kan man undra om det blir någon vinter i Skåne i år. Det enda vi vet med säkerhet är att covid-19 håller oss i ett stadigt grepp en bra tid framöver. Julfirandet med familjen kan hänga i luften. Vi får se och avvakta med beslut så nära jul som möjligt. Om alla är friska, kan det kanske gå bra att samla hela gänget. I cross my fingers.

Vi drabbades av svininfluensa för några år sedan - hette den sovid-18? Jag bara undrar.

Under en promenad närområdet, kunde undertecknad konstatera att Humlegården hade drabbats av stormskador, se bild på fallet träd. Det måste vara ett svagt träd eftersom vi har inte haft någon storm än. På sin höjd har det blåst kuling.

För övrigt är det inte mycket som står på programmet. Planerna var att fixa till en liten plåtskada på bilen, men det är för blött att måla. Det får vänta. Lätta planer finns att åka till Hagen i Småland och plocka trattkantareller, men musinvasionen i stugan gör oss något tveksamma. Vi får se.

Det som händer i närtid är presidentvalet i USA. 60 milj. har förtidsröstat och ovanligt många har poströstat redan. Det innebär att det kommer att ta tid att få fram resultatet. Om Trump får dåliga siffror,kan allt hamna i högsta domstolen till slut. Mycket blir säkert också hackat av icke demokratiska makter, ja ni vet vilka jag menar. Det kommer att bli överklaganden, utredningar och massor av käbbel innan det blir klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar