söndag 1 januari 2017

Nyåret och årets dyraste parkering

 Nä, vi fick inte besök av varken Pippi eller en prinsessa, men visst är de fina
 Bordet är dukat


 Är det fest så är det


Hjortfilé med portvinssås, små knyten av silverlök med godsaker i etc etc.


Det blev middag för två. De tilltänkta gästerna vågade inte ta risken att bli smittade av en något förkyld värdinna. Det har ju tillkommit en ny baby i den svenssonska familjen man vill ju inte smitta ner en sådan liten nyfödd.

Nyåret kommer att firas en bit in på året. Kanske det kinesiska? Vem vet?

Paret på Fridas gata roade sig själva med god mat och dryck.

Vi började med en lagom kyld Moet & Chandon Rosé tillsammans med lite chevreost på liten toast toppat med nötter och honung.

Till förrätt serverades pilgrimsmusslor gottade i calvados och Sauternes vin . Persiljerotspuré kompletterade anrättningen. Detta sköljdes ner med en sval Chablis

Sedan kom hjortfilén med portvinsås, potatisgratäng och silverlöksskal med bl a pancheta.
Till detta serverades ett fylligt och mjukt Côtes du Rhone.

Desserten bestod av Pavlova och lemon curd. Gott men lite i sötaste laget.

Räkna med att små ändringar kommer att göras i menyreportaget efter korrekturläsning.. Frun har bättre sinne för detaljer än undertecknad och har dessutom bättre minne.Väl är ju det.

Kl 24 smällde det, som vanligt, till i Ramlösa med tjusiga och dyrbara raketer. En stund senare small det till i en nattklubb i Istanbul där minst 39 människor dog.Det verkar inte finnas någon ände på terroristdåden.

Nu skall jag berätta om parkeringselände i centrum av stan.

Det var en av mellandagarna och det var fullt överallt. Utanför hotell Mollberg hittades trots allt en parkering och undertecknad skyndade sig att i automaten lösa en biljett för 20kr. Väl tillbaka till bilen blev han av frun upplyst om att vi stod på en lastplats.Färden gick vidare till taket ovanför Åhléns.
Där fanns det plats.
De tjugo kronorna grämde undertecknad och han valde att lägga den outnyttjade lappen i vindrutan med förhoppningen om att det skulle gå bra.

En timma senare satt det en hälsning från Q-park på rutan som kostade 300kr. Det är liksom inte samma parkeringsbolag på Stortorget och Åhléns.

Summa kostnad för 1 timmes parkering i centrala Helsingborg: 320kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar