söndag 22 januari 2017

Denna bloggs återuppvaknande

Det är några veckor sedan det hände något på denna bloggen, men nu kommer det lite smått och gott av händelser, funderingar och annat.

I natt hade jag tänkt att sova under stereobänken, men så långt gick det inte,tack och lov. Man hade förmodligen vaknat upp kraftigt invalidiserad efter en natt på ett hårt golv.

Saken är den att vi har blivit med ny 50" TV. Det är nämligen så att vi i bekantskapskretsen har några personer som har bestämt sig för att åka till Kanarieöarna och tillbringa minst ett år där. De har gjort av med alla tillhörigheter(möbler och annat skrymmande). Äldste sonen som har hjälpt dem mycket med flytten blev förärad deras nästan nya TV. Eftersom nämnde son redan hade en nästan ny TV av samma sort i sovrummet, hamnade apparaten till slut här på Fridas gata.

Nu till frågan varför man kan fundera på att sova under TV-bänken.Tyvärr finns det ingen bild på hur det såg ut där innan uppstädningen som sonen genomförde igår. I förrådet finns just nu ett hel kasse full med kabel därifrån som inte användes över huvud taget. Det tog bara en massa plats och samlade damm. Nu ligger det återstående kablaget snyggt och prydligt nerpackat i en låda avsedd just för det ändamålet. Självfallet har det använts plaststrips för hopbuntningen. Förstår ni nu, kära läsare, att undertecknad allvarligt övervägde att ha sitt nattläger där?




Bildresultat för donald trump Då svor han till slut eden. Man kan väl kort säga att hela eden var en enda kraftig svordom hela vägen. "America first......" var den röda tråden.
Lägg ner Obamacare, säg upp parisavtalet, säg upp upp handelsavtalet med de stora länderna i Asien,
satsa på den amerikanske arbetaren i gas- och oljeindustrin, någon global uppvärmning finns inte, olja och gas är det bästa, straffa kvinnor som vill ha abort, bygg en mur vid gränsen till Mexiko etc. etc etc.
Listan kan göras lång.

Nu tror jag ärligt talat inte att han kommer att ges möjlighet att införa allt det han säger. En och annan klok politiker i både kongress och senat kan förhoppningsvis stoppa honom -  åtminstone delvis.

Han har ju dessutom lyckats med att göra sig till ovän med den samlade världspressen också. Det är inte bra för cowboygalningen Trump, men bra för oss.

En galning är precis vad han är och en sådan vid det amerikanska rodret kan bli extremt farligt för oss alla. Han har koderna till den berömda bombknappen. Efter alla uttalanden både från galningen själv och en del av hans närmaste stab, får en att tänka på diktatur.

Mer om detta kommer säkert upp i denna blogg framöver. Var så säkra!Bildresultat för donald trump karikatyr



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar