lördag 24 september 2016

Rekognoseringsrunda i Helsingörsområdet






En dansk klassiker i Hornbecks havn

 Bildresultat för hornbecks hamn

Denna bilden dök upp när jag googlade bilder från Hornbeck. Det stämmer att det är i Danmark, men inte mer.

Idag satte sig invånarna på Fridas gata 115 på cyklarna och drog till Helsingör. Vädret kunde inte vara bättre. Klar sol och nästan 20 gr varmt. Shorts och kortärmat var påbjudet.

På tisdag fyller Micke 60 och vi tänkte dra över honom till Danmark på en liten sightseeing. Av den anledningen drog vi, som sagt dit, för att reka lite.

Först cyklade vi till Hammermöllen vid Hellebck. En gammal vapensmedja från 1700 talet. Där var inte så väldans mycket att se, så det är frågan om vi tar dit födelsegrisen.

Hungern gjorde sig påmind och vi cyklade vidare till Hornbecks hamn och åt friterad spättafilet med massor med panad, remoulade, rugbröd och pommes frites. Vi båda mådde lite tjyvtjockt efter detta.Det var faktiskt mer fet panad än fisk. Hustrun kunde ,trots detta, inta en äpplekaka med vispgrädde i Helsingör en timma senare. Hon frisknade till lite snabbare än undertecknad som nöjde sig med en kopp capuchino, men hade gärna ätit lite äpplekaka han också.

I Helsingör kollade vi det gamla klostret på St. Annes gade. Det är ett fint gammal byggnadsminne som än i dag används flitigt på till både kyrklig och annan verksamhet. Vi får se om det blir ett besök där. Domkyrkan ligger f.ö. också på samma gata.

Vi har lånat ihop en hel del fakta/historia om Helsingör och dess gamla byggnader, så vi är väl förberedda.

Ett annat alternativ är slottet Frederiksborg i Hilleröd. Vi får se vad födelsegrisen föredrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar