torsdag 29 september 2016

Fredriksborgs slott i Hilleröd

Det började med frukost på Scandic
 Födelsegrisen omgiven av sina käraste Damer
 En vallgravarna
 Här talar vi om en cypress!
 Lite vattenstämning
 Barockträdgården är imponerande
 Det kungliga monogrammet välklippt och fint.
 Akta handen!
 Systersonens sköld hänger i slottskyrkans galleri med alla fina ordnar inkl. Elefantordern.
Förnamnet är felstavat. Han stavar med K

Inga vanliga små konstverk här inte
La Dolce Vita, Helsingör



Firandet av 60 åringen började med frukost på Scandic. En riktigt fräsch frukost med massor av färska bär och frukt och gott hemlagat bröd.

Därefter drog sällskapet till Helsingör för att där äntra lokaltåget till Hilleröd och Fredriksborgs slott.
Vi tog "mjölktåget" via Gilleleje som ligger åt motsatt håll. Resan tog en dryg timme, men vi omgavs av vacker natur nästan hela tiden.

Frederiksborgs slott är ett danskt slott i Hillerød på Nordsjälland och har anor från 1500-talet. Det är idag det största renässansslottet i hela Skandinavien och ligger nära Hillerøds centrum, där det utgör ett markant inslag i stadsbilden - Detta sista stycket var ett citat från Wikipedia.

Man kan inte annat än att hålla med. Det är ett fantastiskt byggnadsverk som ännu idag snart 600 år senare fortfarande står där. Byggena var rejäla på den tiden. Inga enstegsfasader här inte!

Efter några timmars rundvandring i strålande sensommasol var det dags att åka tillbaka. Denna gången tog ett tåg som gick direkt till Helsingör. Det tog 30 minuter.

I Helsingör intogs en superb middag på Restarurang Dolce Vita, se bild. Vi kan vart rekommendera denna lilla pärla.
Vi erbjöds och intog jätteräkor med saffransås, Oxfilé med gorgozolasås och en delikat semi freddo med bl.a. hemmagjord parfait som efterrätt.
 Allt detta sålde de för 260DKK just denna afton. God italiensk öl och lämpligt vitt- och rött vin fanns självklart också på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar