onsdag 6 juli 2016

Rapport från fältet

 Bildresultat för spindeln i nätetSPINDELN I NÄTET


Utöver ett hällande regn började dagen inte riktigt bra. Frun hade packat ner köttbullar med sås, potatis och lingon. Lingonen låg i en separat liten burk. När undertecknad skulle ställa in skaffningen i kylen på kontoret, fumlade han till det och den lilla burken med lingon åkte i golvet. Locket åkte av och lingonen spred sig rejält på kyl, golv, byxor och nya skorna. Det blev till att lägga sig på alla fyra och sanera. Trots snålt med lingon blev lunchen god ändå.

Telefonerna går i ett och man få både ris och ros. Det gäller att lyssna artigt på kunderna, där en del är både gamla och lätt förvirrade. Ibland kunde det bli riktigt kul: En äldre Dam från mellansverige ringde och upplyste om att hennes make hade avlidit för 2 år sedan och hon ville därför att skulle stryka personen ur våra register. Först tyckte jag att hon sa att hon hade avlidit. Det kan bli lite lustigt förvirrande ibland och undertecknad hade svårt för att hålla sig för skratt. Maken är nu avregistrerad.

En sak känns bra. Bloggaren börjar lära sig alla rutiner och dataprogram som används och det känns bra inför framtiden. Nu kanske de frågar fler gånger om mitt inhopp.

Senioren har faktiskt dragit 2 nya affärer från 2 bostadsrätter efter träff med ordf. och syn av deras resp. område.

Det är också bra att sitta som spindeln i nätet. Om det dyker upp ett intressant och för undertecknad greppbart uppdrag, tar han det själv - om det inte är alltför ansträngande förstås. Något dåligt samvete har han inte för denna taktik eftersom han ofta rycker in och hjälper de andra gubbsen när de inte, av olika själ, hinner med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar