onsdag 3 juni 2015

Någonting för SAOL!

Igår var det planerat en Ättikering av en garageuppfart, men regnet satte stopp för projektet.
Förklaring till ordet "ättikering". Man gör detta för att ta bort ogräs på oönskade platser. Medlet består av 24% ättika. Jag anser att detta ordet skall in i Svenska Akademiens ordlista. Det beskriver exakt vad man gör. Eller hur?

NÅGRA PRESSKLIPP UR DE SISTA DAGARNAS NYHETSFLÖDE:

1/
I Texas är det numera tillåtet att bära sitt vapen fullt synligt. Ja jag säger då det - här talar vi om riktiga rheinstone cowboys.

2/
Kåseberga slott är till salu för 19 miljoner. Kan det vara något?

3/
Tekniken går framåt. Snart finns det bättre metoder än streckkoder på våra varor som kassörskorna sitter och vrider och vänder på när vi har shoppat. Det nya är en märkningsmetod som innebär att du kan fylla en dina kassar och sedan gå rakt ut. Det som inhandlats i kassarna registreras till 100% och betalas innan man lämnar. Detta verkar ju bra, men allt har en baksida. Vad skall alla kassörskor hitta på?
Enl. en artikel i SvD i helgen är det just detta som är problemet med teknikutvecklingen. Det försvinner jobb i parti och minut. Där har vi, mina vänner, en stor nöt att knäcka. I slutändan har vi kanske bara de fattiga som passar upp de rika. Inga andra jobb finns kvar. Back to square one?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar