måndag 1 juni 2015

Konsulten och en trimmer

För en klients räkning fick jag idag uppdraget att inhandla en st. trimmer. Den skulle vara av samma märke som en känd fabrikant av bordtennisbord . Så blev det och en st. köptes på ICA Maxi för      299 kr.

Den sattes ihop lätt som en plätt och trimningen kunde börja. Det gick jättebra ända tills det var dags att mata fram mera tråd. Enl. instruktionsboken vara det bara att stöta maskinen i marken under gång. Nu skulle tråden matas fram och en kniv skulle skära av den till lämplig längd. DETTA SKEDDE INTE!

Nästa moment var att konsulten tillsammans med kunnig granne plockade isär trådmekanismen och matade manuelt fram lämplig längd tråd. Det tog en stund, men vi lyckades. Problemet var bara att vid start matade fanskapet fram ännu mera tråd. Efter ett antal kapningar av tråd samt d:o svordomar var tråden slut.

I detta skedet beslöts det att åka tillbaka till Maxi och reklamera apparaten. Så gjordes och ICA Maxi skall ha all credit för att återta produkten och betala tillbaka pengarna utan protester och prut.

Bosch lär ha en trimmer utan tråd. Den är ersatt med två knivar i plast som bara behöver bytas någon gång under säsongen. Undertecknad har nu rekommenderat uppdragsgivaren att inhandla en dylik. Den kostar en dryg tusenlapp, men det kan den vara värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar