måndag 19 augusti 2013

Giro di Mölle

På onsdag den 21 augusti kommer det att genomföras en cykeltur till Mölle. Arbetsnamnet är Giro di Mölle och inklusive följebil är vi 5 herrar i övre medelåldern som har för avsikt att fullfölja loppet på ett värdigt sätt.

För er läsares information bifogar jag inbjudan/allmänna regler för deltagarna.

Ett mer utförligt reportage med bilder kommer senare i veckan.
PS Några av nedan nämnda brr har anmält laga förfall.DS



Ramlösa i juli 2013


GIRO DI MÖLLE



Regler och information

Loppet är planerat att genomföras under v-34 om vädret så tillåter. Veckodag meddelas V-33. LOPPET KOMMER ATT GÅ AV STAPELN ONSDAGEN DEN 21 AUGUSTI

Färdväg:

Kl 10.00 anträder Ordf. resan från Ramlösa. Kl.10.20 passeras Idrottens Hus där centralt boende deltagare kan ansluta. Kl 10.30 passeras korsningen N. Stenbocksgatan – Tågagatan där övriga stadsbor kan ansluta. Kl. 11.05 anländer truppen korsningen med ljussignaler upp till Hittarps idrottsplats där boende i Hittarp ansluter. Var brr från skogen och från Hasslarp ansluter, bestämmer de själva. Ni anmodas att i förväg meddela i färdledningen.

Deltagare och deras ansvarsområden:

Per B                            Ordförande och riktkarl
Hans E B                       Samlar upp kön samt tjänstgör som kassör. Broder Hans uppgift som kösamlare och därmed körande sist i kön är ett strategiskt beslut taget av undertecknad. Risken för att han skall försvinna ur sikte någonstans framför klungan är härmed eliminerad.
Jan H                            Trafikansvarig och tillser att gällande trafikregler samt att våra egna interna d:o efterföljes.
Sonny O                        Sjukvårdsansvarig i händelse av lättare skador
Arne C                          Se Sonny O samt medtager första hjälpen kit. Agerar följebil
Arne H                          Assisterar Putte D samt kampsångsledare
Putte D                         Teknisk ansvarig för smärre reparationer
Torsten O                      Sekretär med ansvar för all dokumentation samt pressansvarig

Trafikregler:

Marschhastighet beräknas till 15 km/hr. Överträdelse får endast ske under färd norrut mellan Kulla Gunnarstorp och Domsten. Om någon deltagare ertappas med ständig överträdelse av hastigheten är boten en runda lämplig dryck till övriga deltagare vid målet.

FORTS…








FORTS…
Giro di Mölle forts…
                               
Trafikregler – fortsättning
Tolkning är ej tillåten. Brott mot denna regel bestraffas med bot enl. ovan.


Utrustning

Cykel av standardmodell (trecking för att använda ett modernare språk), gärna med växel är att rekommendera. Vehikel av tävlingsmodell kan också tillåtas. Dock är kravet att den i så fall utrustas med ringklocka. OBS! En del av sträckan går på grusväg.

Hjälm – rekommenderas.

Rekommenderad klädsel: Ledig leasure. Gärna kortbyxor om vädret så tillåter. Fotbeklädnad: Sandaler alt.lätta sommarskor. Användning av s:k cykelskor anses icke nödvändigt.


Övrig information

Vätskekontroll kommer att upprättas under färd norrut vid bilparkeringen i norra Domsten. Ordf. ombesörjer att lämplig dryck för detta ändamål finns tillgängligt.
För övrigt rekommenderas att var och en medtager en flaska vatten för eget bruk.

Ett begränsat lager av reservdelar och verktyg vid ev. haveri medbringas av Ordföranden.

Tid är avsatt för presskonferens i samband med lunchen i Mölle. Pressekretär Br Torsten anmodas  producera lämplig pressrelease


Startavgift

Förslagsvis ett frivilligt belopp att överlämnas till kassören som sedan ombesörjer vidaretransferering till lämplig organisation/stiftelse. Vem/vilka vi skall stödja bestämmes under färden.




FORTS…



FORTS. GIRO DI MÖLLE


Som traditionen bjuder (ordf egen), intages en lättare sillunch nersköljd med sval läskande pilsner vid hamnen i Mölle innan återresan anträdes efter samma rutt som ditresan.

Om någon br mot förmodan, skulle ha laga förfall, anmäls detta i god tid till Ordf.



Varmt välkomna till en unik och angenäm upplevelse på sadeln.



Per B
Ordf. Brother 2 Brother

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar