måndag 19 juli 2010

Småland med Elise

I det djupa skogarna i Småland 4 km från Hestra ligger idylliska Hagen
Alice ger Elise en kär välkomnande mottagning
Mats och Sebastian besök vid middagsbordet den första kvällen. Övriga middagsgäster syns inte på bild. Dom är små och bits.

Jojomensan, Hagen har en egen badbrygga med tillhörande roddbåt
Morfar och Elise trivs i skjulet vid sjön

Ute på roddtur vid Isaberg

Det kostade inte mer än 45 kr i timmen att hyra båten.
Vi turades om att ro
Tjusig närbild tagen av Elise

Och ännu en
Lollo och Anna tar sig ett svalkande dopp vid en badplats

Kerstin också
Här förbereder vi dagens ritt på Nästor
Elise och Nästor. Puh vad varmt det var
Anna på Corinne

En sakta ritt runt paddocken
På väg tillbaka till stallet
Nästor med sin myggsolglasögon
Nästor
Corinne
En glad ryttarinna

Jodå, vi hälsade på Hälge också
Mys på altanen med morfar

Två friska tjejer

Morfar njuter av tillvaron
Lite tveksamt i början
Sedan blev det mer action
Solskensglad
Och ännu mera action. Här har vi bomben


Den 4 juli styrdes kosan mot skogarnas Småland. Efter drygt 2 timmar var vi framme vid Hagen. Detta fina gamla soldattorp varsamt renoverat av Knut och Mats. Stugan ligger mitt i skogen för sig själv på en liten höjd efter ett antal kilometer på små grusvägar. På andra sidan ett litet skogsparti ligger Klinten och där bor Mats, Anna, Isak, hunden Alice och ibland Lollo och Sebastian. Hagen tillhör Klinten.

Först att hälsa Elise välkommen var den långhåriga schäfern Alice, se bild.

Förväntningarna var stora. Elise skulle få rida på Nästor som är en trevlig gotlandsruss.
Efter omsorgsfull förberedelse i stallet red Elise första gången tillsammans med Anna på Corinne.

Dagen därpå red Elise och Lollo ut i skogen på Nästor och Corinne. Det var kul!

De andra dagarna var varken Anna eller Lollo hemma, men dom tyckte att Elise var så pass duktig och hade så god hand med Nästor att hon själv fick ta in honom från hagen, förbereda och sadla i stallet och sedan ut i Paddocken.Den enda hjälpen hon behövde var att spänna sadeln och det fixade morfar.En riktigt duktig 10 åring (nästan 11 förstås)! Jag behövde bara vara dräng.
Det är skillnad på att klara av och sköta en häst själv och gå på en ridskola där det så att säga lite mer serverat och klart och man gör "bara" som läraren säger, men det fixade Elise med glans.

Snacka om en lycklig hästvecka!

Dom enda som inte var så lyckliga var knotten och myggen. Vi var väl förberedda med myggstift, djungelolja, myggspiraler och en myggdödarlampa på väggen. Odjuren hade inte en chans när anfallen började vid ½ 9 på kvällen. Dom återvände ganska snabbt till sina baser. Till historien hör också att vaxduken fick en del brännmärken efter myggspiralen. Sebastians kommentar var "Nu blir Farmor arg"! Vi köpte en ny och Farmor blev inte arg.


Vi hann med ganska mycket i det fantastiska vädret. Temperaturen var runt 30 grader och därför krävde kroppen mycket bad. För Elise var det premiär att bada i sötvatten. Det tog emot i början. Vattnet är ju lite brunaktigt p g a hör järnhalt och sjöbottnen kan vara lite dyngig, men det tog inte så lång tid förrän tösen hade vant sig, se bilder.

Lager 157 och de andra outlet butikerna i Gällstad fick också ett besök. Det hittades en hel del till både Elise och Liv till riktigt bra priser. Vad sägs om ett Svealinne och ett par vita shorts till Elise för 250kr?

Sista kvällen kom Katarina, Per och Liv på besök. Det var kul. Tyvärr finns inte några bilder i bloggarens kamera från den kvällen. Katarina stod för det fotografiska och som vanligt hade vi mycket trevligt tillsammans.Lilla Liv är glad och förnöjsam var hon än befinner sig. Middagen bestod av grillspett och färska hallandsjordgubbar till efterrätt. Vilka söta och delikata jordgubbar!

Elise tyckte att hon hade haft en jättekul vecka och gör gärna om det. Vi får väl se hur det blir 2011.
Ett stort tack till värdfolket på Klinten!

Innan hemfärd på lördagen åkte vi och badade. Pang sa det i Pers bil. En sten på vägen hade slagit sönder oljetråget och oljan rann fritt ut i naturen. Trots detta kunde dom köra hem till Skåne. Per köpte 4 liter olja extra. Grannarna i Laröd lär ha döpt honom till BP efter detta...
På dom små grusvägarna i det djupa Småland krävs det hög markfrigång.

2 kommentarer:

  1. Tack för besöket. Alltid lika roligt att ha er här. Hälsa den duktiga lilla ryttarinnan att jag bett Lollo maila över några bilder på henne och Nästor till morfar Per.
    Kram från Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!

    Det är vi som tackar för ert värdskap med öppna och generösa armar!

    SvaraRadera