söndag 4 juli 2010

Jonstorps Marknad med Svenssons







Fältgeneralens sedvanligt noggranna förberedelse av festplatsen


I strålande solsken, medvind och behaglig värme startade vi cykelfärden till Jonstorp direkt efter frukost på fredagen. Lagom till lunch anlände vi slutmålet och välkomnades av värdparet med en förträfflig lunch ( se hela helgmenyn överst). Det var inga dåliga grejor som erbjöds. T o m det sista målet var en höjdare trots namnet

Det blev inte mycket marknad för oss. Dels var det för varmt och dels led både Micke och Maggo av lätt maginfluensa och därmed nedsatt allmäntillstånd. Dessbättre släppte besvären efter hand och i skrivande stund har undertecknad ännu inte blivit smittad.

Medan Maggo tog igen sig på divanen, åkte vi andra till havet och tog ett skönt svalkande dopp.
Åter hemma vidtog arbetet i köket. Det var ju planerat mat och dryck i stort sett hela tiden och som traditionen bjuder kom alla barnen (nästan i alla fall) och hälsade på och det avåts föda av olika slag. Vi ha ju en del vegetarianer i familjekretsen.

På söndagen efter faråthelvetefrukosten satte vi oss på sadlarna och gled i sakta mak tillbaka till Ramlösa. Där vidtog genast förberedelserna inför resan till Småland i morgon med Elise.

Där skall det ridas (av Elise alltså), njutas och hälsas på alla mygg , knott och Anna, Mats, Isac och djuren. Vi ser verkligen fram emot detta. Väderprognosen säger upp emot 30 grader varmt.

Rapport kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar