söndag 7 februari 2010

Lanzarote

Här bodde vi i en lägenhet
Rest Cascada. Toppenkrog med fina kötträtter
Skylten på Cascada
Den spanske kocken på Cascada
Solnedgång på strandpromenaden
Ett glas vin före maten
Lite dåligt väder hade även vi
Här grillas det direkt från värmen i vulkanen. Värmekällan fanns 10 m ner och det var hett!
Varmvatten
Hemma hos César Manrique
Snygg kaktus. Tröjan kostade 50kr
Ett av hans konstverk
Ett till
Sjuksköterskeelever tar blodtryck mot frivillig betalning som en liten extrainkomst
Hemma i köket
Utsikt från balkongen
Poolen (ganska kall)
Kvällspromenad



Medan snöstormarna rasade här hemma befann vi oss i solen på sydligare breddgrader. Även om vi också fick en släng av dåligt väder med regn och kraftig blåst, fick vi en del sol också. Det blev ung. 50/50. Värst drabbades Teneriffa med kraftiga översvämningar.

Vi bodde i Puerto del Carmen och reste ner med Fritidsresor. Naturligtvis var vi närvarande vid resmålspresentationen den första dagen. Det bjöds på söt äcklig sangria som traditionen bjuder. Det kändes som att hela "showen" var lite too much. Vi kom osökt att tänka på TV serien med jättehurtiga reseledare och det hele.

Vi valde att inte deltaga i resebyråns aktiviteter. Man kan göra samma saker själv till mindre än halva priset. Den enda behållningen var att vi fick lite tips på vad man kan göra.

På söndagen satte vi oss på den lokala bussen och åkte till den stora marknaden i Teguise. Här fann vi det traditionella marknadsutbudet som förekommer på alla marknader, men folklivet är kul att uppleva. Ett kul inslag var två sjuksköterske elever som drygade ut sin magra kassa genom att erbjuda blodtryckskontroll mot betalning

Senare i veckan hyrdes det bil och vi besökte Arecife, den berömde konstnären César Manriques utställning samt vulkanen Timanfaya. En riktigt trevlig runda. Se bilderna. En litografi inhandlades och kommer att pryda TV väggen här hemma. Konstutställningen var ett Louisiana i miniatyr och helt klart värt ett besök. 8 Euro i inträde

Man blir inte rånad på krogen här nere. Vi har ätit utsökt sjötunga meunier för 100 kr och Chateau Briand för 129kr. En bra flaska vin får an för 120-130 kr på krogen. Spriten är billig i butikerna. En literFamous Grouse får man för 100kr och Gordons Gin för samma. Tax-free på flyg och flygplats är betydligt dyrare. Där får man ge 160-170kr för en liter whisky.

Tro det eller ej, men vi träffade på en logebroder Lars-Erik Björkman (bördig från Stockholm) med fru ute på flygplatsen. Världen är liten, må man säga. Vi hade alla ganska tunga väskor vid hemkomsten. Det var ju billigt...

Slutkommentar: Söker du sol, värme och hyfsade priser är Lanzarote värt ett besök. Hela ön är ett lavalandskap . Mycket till natur utöver vulkanerna hittar man inte utanför städerna och byarna även om det finns en del smultronställen här och var. Några har jag nämnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar