lördag 9 januari 2010

Vintern håller oss i ett stadigt grepp

Tropical Beach i vinterskrud. Bilden tagen av någon som är medlem i "I love Helsingborg"

Nu har det varit långkalsonger på ett tag. Vintern tog ett stadigt grepp om skåningarna och övriga Sverige. Även våra leverantörer av el tog sig ett grepp och vissa dagar var elpriset uppe i över 300 öre/kwh. Alla Kärnkraftverken var inte igång och brist på el uppstod. Det kan man kalla planering av inkomsterna till el leverantörerna.

Den lilla kinesiska nakenhunden, Kenza alltså, gillar inte detta klimatet och kläder lager på lager skall till för att skydda den lilla valpkroppen. Hon är här denna veckan när hennes husse och matte åker skidor i Sälen. Hon hade inte klarat 30 minusgrader som dom har där uppe. Lite mildare väder är dock att vänta nu framöver. Tack för det.

Farbror Melker (undertecknad) har för hundens skull monterat upp en dörr till sovrummet.
Hon skall helst inte rymma därifrån på natten. Dörren var inte lätt att få upp. Det är bara att konstatera att en amatör behöver mycket tid på sig för att komma underfund med hur allt funkar, men nu är den på plats.

Dom har lovat lite mer snö och då är det läge att plocka fram skidorna. Det hade varit kul om Kerstin hittade några på blocket också. Vi får väl se.

Vad händer annars i Världen just nu?
GM bestämde sig i dag för att sälja SAAB och likvidationsprocessen går i gång. Ingen köpare var attraktiv nog.
I Dubai har dom i dagarna invigt världens högsta byggnad. Detta i tider då landet nästan är bankrutt. Tack vare grannen Abu Dabu som lämnade över lite cash och förmånliga miljardlån blev händelsen möjlig.
Polarna hjälper varandra där nere i öknen.

Valrörelsen här hemma går igång nu och alliansen ligger lite pyrt till. Maria Wetterstrand och hennes miljöparti har knipit åt sig över 10% av rösterna. Tänk om hon kunde tänka om på en del frågor och gå över till alliansen i stället för den röra av rött, mörkrött och grönt som hon just nu befinner sig i.

SNART ÄR DET VÅR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar