tisdag 17 september 2024

Sensommar 2

 





Nu är det höstfärger i trädgården som gäller. Det gäller att ligga rätt i tiden när det är visning.
Vädret är fortfarande soligt och varmt. Man blir liksom bättre rustad inför den gråa och kulna hösten.
Vad händer annars i den äldre mannens liv?
Ibland undrar jag varför jag håller på med bloggandet, men det är väl för att det finns ett behov av att skriva av sig. Allt som som oftast kommer jag på något som kan tas upp i bloggen, men när jag väl sitter framför tangentbordet har jag glömt vad det var som jag ville ha sagt. Åldersrelaterat säger man. Känns det igen?

Här om dagen läste jag en artikel i SvD att åldrandet sker i etapper. Första känningen kommer i fyrtioårs åldern, nästa runt 60 och den tredje när man börjar närma sig 80.
Undertecknad befinner sig i tredje fasen och har känningar. Det kan tyckas att det går lite för fort ibland, men va´fan, det få man leva med och vara glad för att man levt ett  bra socialt liv och gör fortfarande.
Man skall vara glad för att man får vara tacksam, som någon sa´

lördag 14 september 2024

Sensommar

 








Förra onsdagen uppmättes det 31,1 grader i Helsingborg. Nytt svenskt rekord någonsin, tror jag

Sedan sist harr paret på Fridas gata gjort en tur till dt småländska höglandet. Ett avkopplande boende i hus tillhörande sonen till äldsta svägerskan. Denna gästfriheten tackas det härmed för. Närmaste granne är kohagen tvärs över grusvägen. Näst närmast , några hundra meter, bor ägaren till korna. Mer fridfullt kan det knappast bli.

Resultatet blev 4 kg lingon och en rejäl matavfallspåse med kantareller. De påsarna kan man använda till mycket...

Nu åter till städarbetet! I morgon är det åter igen visning av huset och då skall det vara polerat och fint både inne och ute.

tisdag 3 september 2024

Värmeböja

 


Även våra fyrbenta vänner behöver svalka av sig.

Idag var det havet som gällde. Närmare bestämt Domstens hamn. Där kund man finna lite havsbrissvalka. Något dopp i havet blev det dock inte för undertecknad. Han har blivit  badkruka på äldre dagar. Det meddelades dessutom att det var endast 18 gr i vattnet. Frun hoppade dock i 2 ggr.

I morgon väntas ytterligare en het dag med runt 30 grader. Det blir Kvickbadet i Höganäs
tillsammans med ystra tvillingtjejer.


Go´middag

måndag 2 september 2024

Marknaden är död

 Många fastigheter till salu, men allt ligger stilla. Så även Fridas v

gata 115. Många är intresserade, men lika många väntar på att först få sälja sitt hus. Det är helt klart att alla avvaktar, Förmodligen i väntan på ytterligare räntesänkningar.

Vi kan inget annat än att vänta och se. Jag gror inte att det är lönt att byta mäklare. Det verkar vara tyst över allt.

Det löser sig till slut, men vi får fortsätta att tära på sparkapitalet ett tag till.

I veckan väntas värmerekord med upp till 30 gr. Man skall kanske ta sig ett dopp i havet nu. Undertecknad har varit en riktig badkruka hittills i sommar