onsdag 24 april 2024

En hyllning

 


På fredag kl 15.30 är det dags att inviga "Hans Alfredssons plats" som nu har byggts upp vid sidan om teaterns "Lillan". Helt för att hedra hans minne. Där finns bland annat den blommiga falukorven. Det är ett allvarligt tjänstefel att missa invigningen.

Denne fantastiske komiker, författare, skådespelare, satiriker föddes ju i Helsingborg.
Hans genialitet går inte att mäta. Hans och Tages sylvassa ironi gick alltid in i själen med ett gapflabb. Vad de än tog för sig var det alltid mitt i prick. Ingen i nutid eller dåtid kan mäta sig med med dessa två. Möjligen Kal-Gerhard om du frågar min salige Far.

Alla Lindemans, revyer, monologer var stora mästerstycken och vi har alla vikt oss dubbla av skratt åt alla underfundigheter. Hans A omgav sig dessutom alltid med de finaste artisterna - Gösta Ekman, Monica Zetterlund mfl.

Här stoppar jag. Vi ses på fredag!

PS Visse du att ordet "flärp" är Hans A:s skapelse. Det föddes under en tågresa mellan Helsingborg och Tågarp ( en Lindemannare). Man tar en gammal tågbiljett, öppnar fönstret lite på glänt, håller hårt i biljetten och låter den sticka ut en bit i springan. Då säger den
FLÄRP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar