tisdag 10 maj 2022

Friskvård och sjukvård

 


Cyklisterna tar en välbehövlig fikapaus i en rosenträdgård på Drottninghög.

Läxhjälp hos handbollsklubben OV Helsingborg



Det är mycket nu
Undertecknad blir lätt andfådd även vid ringa ansträngning. Efter grundliga undersökningar 
av hjärta, lungor och blodtillförsel till hjärnan (det lilla som finns kvar av den) har man konstaterat att han är frisk och fin. Härmed kan vi räkna bort detta och skönt är ju det.. Däremot är blodvärdet för lågt och läkaren tror att det kan vara orsaken till andfåddheten/tröttheten.
Just nu väntar jag på att han skall höra av sig och skriva ut någon typ av järnmedicin.

Undrar hur många järn man skall ta om dagen? Vilka är det som innehåller mest järn, månne? Vi får snart veta.

F.ö. flyter det på som vanligt. Idag  blev det en cykeltur ked SPF pensionärerna till Drottninghög . Det kommer att hända mycket där under H-22 som drar igång om några veckor. Stadens tyngst belastade stadsdel med mycket organiserad kriminalitet. Hur det skall stävjas tvistar de lärde om, men en sak är säker! Det måste ske en integration. Vi måste fånga upp de unga pojkarna och få in dem på rätt spår redan från 7 år och uppåt.
OV Helsingborg ( gamla handbollslaget Vikingarna) gör just nu en fantastisk insats för att fånga upp smågrabbarna. Det handlar om läxhjälp, idrott etc.

Handbollsskola för alla startade hösten 2016 och tog sikte på fyra särskilt utsatta Helsingborgsområden: Fredriksdal, Dalhem, Drottninghög och Söder. Vi vänder oss till barn i åldern 7–10 år och deras föräldrar. Projektet drivs i samråd med skolor, trossamfund, polis och förvaltningar. Nu behöver det stöd. Från företag, privatpersoner och stiftelser. Tillsammans kan vi jobba för integration och mot utanförskap. Tillsammans kan vi skapa vägar in i framtiden för mängder av tjejer och killar.

Gå gärna in på https://ovbollochskola.se/ och ta reda på mer.
PS Min loge i Odd Fellow blir 100 år i år och det lutar mot att vi kommer att donera en rejäl summa pengar till detta lovvärda projekt. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar