tisdag 30 juli 2019

Kräftskiva på Hagen

 Två välskyddade blåbärsplockare
 Kärlek
 Husbonden har en och annan maskin i sitt fordonsstall
 Hundar skall ha det bra
 Första skörden
Godsaker för lillasyster och undertecknad
Förplägnaden med alla rätta tillbehör med både Löjtens och Saltösnaps


Det är inga problem att slänga sig i bilen nere i Helsingborg vid ½4 tiden och köra 20 mil upp till mörkaste småländska höglandet. Åtminstone inte om man heter Per Berg och kräftkalas väntar.

Medan systrarna befann sig på Hagen plockandes blåbär och kantareller befann sig undertecknad hemma i Helsingborg för att göra en insats på 55+ kontoret några dagar.

Fredagen inträffade och lillasyster skulle köras hem från Småland dagen efter. Strax före kl 18. rullade det skånska ekipaget in på Hagen. I bagaget fanns fläsksvålar, kylda drycker, lite dekorationer till kräftbordet, en svensk fasadflagg samt en insexnyckel till att spänna sommarmöblerna med. På plats fanns endast en metrisk nyckelsats och möblernas skruvar var i tum, men vi löste problemet med min nnýckelsats.

Mellansystern (Kerstin alltså) hade tillbringat stor del av dagen i ett superhett kök och tillagat en fantastisk västerbottenpaj med nyplockade kantareller och till efterrätt en läcker blåbärspaj där blåbären naturligtvis var härplockade. Hon medgav att hon kände sig ganska medtagen efter den heta sejouren i köket - det var 30 gr varmt ute i skuggan.

Denna afton var klart värd sina 20 mil en stekhet dag på E-6 och Nissastigen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar