lördag 29 september 2018

Dagens jubilar några dagar innan




Här tronar den blivande jubilaren med sin Roland runt halsen.

Familjen valde att genomför firandet redan på fredagen eftersom en del av oss hade förhinder de andra dagarna. Det är ju först på måndag som Damen fyller år.

Undertecknad hade en en , minst sagt en späckad dag. Den började med uppstigning kl 03.15 för att sedan åka och hämta upp Elise och se till att hon och hennes kompis Ella kom i tid till flyget till London där de skall hålla igång ett par dagar och, naturligtvis, hälsa på pappa Mike, Charlott och småsystrarna.
Kl. 04.15 somnade morfar in igen för att stiga upp kl. 07.00 och åka till Kattarp och hjälpa ett gammalt par med deras trädgård.

Kl 11.00 Avgång från Kattarp till Fridas gata för ombyte till civila kläder.
Kl. 12.00 Hämtning av yngste sonen för att göra inköp till aftonens middag med hela familjen.

Under eftermiddagen tillredde sonen en himmelsk läcker rådjursstek med en lika läcker sås.
Tillbehör: Fräs med Karl Johan svamp. pumpatärningar och blad från brysselkål.
Undertecknad färdigställde förrätten, avokadogott en.-  Jarda från Hyllinges recept,. Finhackad färsk ingefära, gurkmeja och vitlök i avokadons kärnhål toppat med handpillade räkor.
Desserten blev äpplemos, smulade bondkakor toppat med vaniljvisp.

Här blev det ingen vilopaus under eftermiddagen. Det skulle ju dukas också.

Middagen blev uppskattad och när alla hade åkt hem, återstod resten av disken ( ovanligt mycket disk denna gången). Då avstannade undertecknad och sängen och god sömn väntade. Den blivande födelsegrisen tog hand om det hela och vi kunde morna till oss i ett rent kök på morgonen. En får tacke födelsegrisen för den behjärtansvärda insatsen.

Nu skall vi ut och leta efter svamp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar