måndag 9 maj 2016

Läckra Hamburgare och lite till



Ja, som det kan bli ibland.
Alla har vi vår morgonrutiner, så även undertecknad.
Ett löskokt ägg kokt i 8 minuter från det att vattnet är kallt, blir perfekt, tycker jag. Härom morgonen
genomgicks de vanliga rutinerna som vanligt och äggkastrullen stod där och puttrade som den skulle och kaffet var färdigt ungefär samtidigt som ägget. Efter 8 minuter ringde timern och herrn skyndade till spisen för att ta undan kastrullen med ägget och skölja under kallt vatten för att komma ner till behaglig temperatur på ägget.

Nu bar det sig inte bättre än att denna procedur var helt onödig! Det fanns inget ägg i kastrullen...

Här kommer Hamburgaren:

4 pers

2 rödlökar
1 pkt högrevsfärs
Bacon
Vitlöksmajonnäs ( Vi köpte "hemmaslagen" i saluhallen, Höganäs)
Castello blue cheese slices
1 citron
Skivade tomater
ca ½ dl socker.
Hamburgerbröd

Skiva löken i tunna skivor - pressa ner saften ur citronen - tag en ½ dl socker och låt pickla någon timme.
Stek Bacon i små skivor
Skiva lite tomater.
Grilla Hamburgarna som vanligt på grillen. Sedan är det bara att montera sin Hamburgare. Du lägger lämpligen den skivade osten på toppen  alldeles i slutet på grillningen - bara så att den smälter lite grand.

Den picklade rödlöken var pricken över i:et. Det satte en fin syra i smaken.
Junior och tillika lite av en specialist på Hamburgare hade aldrig ätit så goda Hamburgare någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar