onsdag 1 april 2015

Lite skämt pch lite allvar





Ovanstående meddelades i dagens HD. Det är väl ändå så att Vindkraft skall vara i blåsväder? Annars är det ju inte någon vindkraft. Eller?

Nog om detta! Nu till Sveriges röst i världen.

Det går inte en dag i nyhetsmedia utan att journalister "angriper" ledande personer eller politiker som har besökt eller har något event tillsammans med ett land utan fungerande demokrati.

Den stående frågan är: " Påtalade du för presidenten (eller vem det nu kan vara) vad vi i Sverige tycker om ert sätt att styra landet?" Margot tar vi inte med i denna betraktelsen. Nu möter vi Iran i en vänskapsmatch. Låt det vara med det. Fotboll skall handla om fotboll och gör det. Inte om politik.
Löwén var nyligen i Kina och journalisterna där ställde så klart frågan: "Har du....."?. Nästa steg är väl att nuvarande regering bojkottar OS. Där finns ju många deltagande länder som inte är som Sverige.

Ett annat kärt ämne är jämställdheten mellan män och kvinnor. I nästan alla sammanhang kommer frågan upp. Hur stor andel kvinnor deltar i ett event eller är anställda på företag är några exempel.

Ett bra svar kom från arrangören av Sweden Rock Festival. Han hade gärna fyllt scenen med duktiga kvinnliga artister, men de är inte tillräckligt många och de som finns är oftast redan upptagna på annat håll. Så enkelt är det. Han kom med fler kloka kommentarer, men dem tar vi inte här. Då blir inlägget för långt.Själv är jag med i en pensionärsförening där majoriteten består av kvinnor, men det är bara en minoritet av dem som vill vara med och styra. Av den anledningen domineras styrelsen av män.

Det känns som att det är dags för politiker och vissa journalister att ägna sig åt väsentligheter i stället.

Kvotering till styrelseuppdrag och liknande är en vacker tanke, men fungerar inte verkligheten. Det är kompetens som skall räknas och inget annat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar