fredag 23 augusti 2024

Kvällens meny

 



Ikväll serveras det kalvfärsbiffar med dragonsås och potatismos med palsternacka. Maten har inköpts hos Linnéa Trädgårdar och krog i Maria Park. Om allt vill sig väl, kommer vi i framtiden att bo nästan grannar med dem. Känns bekvämt och bra.

Jag kan också upplysa om att gårdagens program genomfördes full ut. Snart är garaget tomt på sånt som man ändå aldrig behöver. Vi har alla i oss den där "bra att ha" genen.

I morgon fyller ett våra älskade barnbarn Elise 25 år. Det skall firas och då blir det inget bloggat, men rapport kommer.

onsdag 21 augusti 2024

Bloggarens tröttaste dag

 



I dag har det inte hänt så mycket. Bloggaren har haft en trött dag ända fram till nu i skrivande stund. Energin har hittat tillbaka till grånade herrens kropp -åtminstone för tillfället.

På morgondagens programblad står det:

Röj i trädgården, fylla bilen med diverse skräp och trädgårdsavfall, inventera "kräftutrustning" i brf-föreningens lokal inför kräftskivan i nästa vecka, köra till tippen och kanske lite till

Frun och jag tänker inte deltaga i skivan, men jag har lovat styrelsen att vara behjälplig med inköp av kräftor med tillbehör.

tisdag 20 augusti 2024

 

Denna har vi sett förr, men den är ganska bra

Fullmåne och Fruns nattsömn lyser med sin frånvaro



En sökande Dam

En vilande man

Flitiga myror finns det gott om

Belöningen blev dock torskrygg med frästa kantareller med annat ursprung än Söderåsen




I fredags blev det en heldag(nästan) uppe på Söderåsen. Vädret och fikan va kanon med kantarellerna lyste med sin frånvaro- åtminstone för oss i alla fall. Vi var dock mer än nöjda efter besöket i den vackra naturen uppe på åsen. Dt är bra att ha solstolana med i bagaget.

Som synes på bilderna fixade Frun till en läcker middag efteråt.

Om du känner någon som är på jakt efter en fin bostadsrätt på Fridas gata 115 i ett av stadens lugnaste områden. Undertecknad kan hjälpa till med kontakten till ägarna. det är  bara att höra av sig till Jenni Nyström fastighetsförmedling på Råå





fredag 16 augusti 2024

I kräftans vänkrets

 







För fjortonde året i rad samlades dessa lätt rånade herrar i matsällskapet B2B ( bara tre av sju kom med på bild) för den årliga kräftskivan. En kär tradition med det allra bästa som kan erbjudas i kräftväg. Nämligen nykokta svenska jumbokräftor från Borgmans Fisk som avnjöts med ett glittrande Öresund i bakgrunden i det dahlströmska chatået på Mesanvägen.

Fortfarande 2 dagar efteråt känner man den ljuva kräftdoften i fingrarna.

Om vi alla fortfarande är vid god vigör nästa år kommer kalaset att upprepas

lördag 10 augusti 2024

Sommar sommar sommar - IGEN

 

Fredagspilsnern på Dunkers med goda vänner 



Solsidan på Fridas gata 115

Notera den ståtliga hibiskusen i full blom. Det är mäktigt. För humlorna är det rena rama paradiset. Feta och pollenbesudlade befolkar de trädet.
F.ö. kan meddelas att vårt radhus är till salu. Intresserad? Ring då undertecknad på 0707-998896. Mäklaren Jenni Nyström sköter försäljningen.
Vi flyttar eftersom vi känner att en bostad i två plan inte är det optimala för äldre människor.
En vacker dag kan man kanske inte gå i trappor längre och då känns det rätt att ha flyttat till en enplans bostad innan det inträffar.

söndag 4 augusti 2024

Svensk sommar

 

Kunde vara en bild från en spelbutik. "Butiken" finns ej heller på Fridas gata

Jodå, i familjen köpes och säljes det dataspel, typ retro. Inköpen gör på diverse loppisar och säljs sedan vidare via diverse kanaler.
Man kan ha spel i stället för böcker i en bokhylla.

Det känns som att det är dags att plocka fram sina gamla vinyler som ligger och skräpar ett skåp. Vem vet, där finns kanske några guldkorn.

Det känns fortfarande i lederna och kroppen att vi satte ihop ett litet bord från Jysk i går. Det tog oss 3-4 timmar och till slut med benägen hjälp från händig dotter. Undertecknads bidrag till sammansättningen var minimal. Att sätta ihop bord från Jysk är inte hans grej.
Hus som helst,står det nu på plats på balkongen på Östra allén.

Till slut kan jag meddela att det råder svensk sommar för närvarande. Ömsom sol och värme och en och annan regnskur där emellan.