tisdag 30 juli 2024

"Himma" igen


Nu är man hemma i skåneland igen. Jodå, kantarellerna och blåbären ligger i frysen. Vädret kan inte bli bättre nu. Därför blir det inte mycket med skrivandet i bloggen. Solglasögon, en kopp kaffe och ett bra korsord sittande i solen på altanen . Dessutom blommar hibiskusen för fullt

Nu på torsdag blir det visning av bostaden för en intresserad köpare. Vi håller naturligtvis tummarna på en affär. Östra allén  står och väntar på sina nya gäster.

God natt, kära läsare.

torsdag 18 juli 2024

Klimat

 Idag var planeringen en skön eftermiddag på den soliga altanen med ett bra korsord, men så blev det inte.

Solen ville inte titta fram bakom molnen och undertecknad blev tvingad till en rockad.

Cykeln "laddades" och färden gick till Råå för att sedan fortsätta i motvind in till staden . Slutmålet där blev en välförtjänt cappucino på Espressohouse i norra hamnen tillsammans med snålblåsten från havet.

Trots allt var det skönt att röra på sig lite. Benstyrkan behöver stärkas.

På vägen inhandlades ett antal mörka chokladkakakor på Lidl. Bra att ha i svampskogen när man mellan varven tar sig en paus i vilstolen tryggt placerad bland blåbärsriset studerande andra som flitigt plockar svamp. 

söndag 14 juli 2024

Trädgårdsarbete




Idag är det en trött skåning som gör ett inlägg. Han har i stort sett hela dagen legat på alla fyra och rensat ogräs bland plattor och i rabatter. Frun tog hand om en urna på altanen som hade blivit ett massboende för flitiga myror. Urnan är nu tom efter en massiv dos av myrr. De få myror som finns kvar i området har det inte lätt nu och kommer troligen inte att överleva anfallet från människan.

Go´middag


PS. För en gångs skull var det uppehållsväder hela dagen. Mätaren tömdes på 40mm från gårdagens skyfall. DS

torsdag 11 juli 2024

Flytten närmar sig

 Nu kretsar tankarna mer och mer kring flytten till Östra allén 21. Det är en hel del som skall fixas: Elleverantör, bredband och TV, hemförsäkring, flyttanmälan till skatteverket etc etc

En brandman i Ystad på den tiden det begav sig

Lite nöje hinner vi dock med mellan varven. Vi har genomfört det årliga besöket på Ystads fina gamla teater där Rickard Sjöberg och Marianne Mörk i år gav "Gudar och Gudinnor".
Rickard var Gud och Marianne var Venus. Mycket bra. Där efter blev det en god middag med övernattning på Hotell Maritim i Simrishamn.