söndag 30 juni 2024

tropisk värme på Korfu

 




Hotellet nybyggt**** och invigdes i maj i år
























Bilderna ligger i omvänd datumordning. Sista bilden är från avgångshallen på Kastrup. För övrigt tycker undertecknad att bilderna talar för sig själva helt oredigerade och behöver inga vidare kommentarer.
Solen sken oavbrutet från en klar himmel och temperaturen låg kring 30-35 grader hela tiden.
Våra barn bjöd på en fantastisk vecka på ett helt nybyggt 4-stjärnigt hotell (Oseanis) med ett otroligt fint poolområde och via en trappa kunde man dessutom ta sig ett dopp i havet.

lördag 22 juni 2024

Märkesfixering






 I dag har jag klätt mig i min nya Pierre Cardin skjorta, eller som man säger på skånska, Per Gardin.

Några plagg fån Yves san Laurent har jag ännu inte skaffat mig. Yngve S Larsson alltså, men det händer kanske någon gång i framtiden.

Go´middag

onsdag 19 juni 2024

Upploppet

 




Nu börjar det dra ihop sig . Vi närmar oss mer och mer skiftet från bostadsrätt till hyresrätt.

Innan dess blir det en tripp till varmare breddgrader som barnen bjuder på.

Nu sitter jag och väntar på följande aktiviteter:

1/ Häckklipparen skall dyka upp innan midsommarafton.

2/ Bilen skall in på verkstad för rep. av söndrig framfjäder.

3/ Städning av bostaden som inträffar traditionsenligt varje torsdag.

4/ Besök hos audionomen för att hämta reparerad hörapparat

5/ Elektrikern kommer i morgon för utbyte av strömbrytare i badrum. Typiskt att det skulle hända nu när så mycket annat skall fixas.

Härefter är det min förhoppning att sillarna med lämplig dryck därtill sitter som det skall midsommarafton och att sommaren där efter fortskrider lugnt och fin enligt plan.

GLAD MIDSOMMAR!

onsdag 12 juni 2024

Flyttröj etc

 



Visst hugger det till i hjärtat att snart lämna Humlegården




Idag påbörjades röjning i förrådet. Jag ljuger inte när jag påstår att tusentals skruvar och muttrar, en massa bilvårdsprodukter etc etc kommer att hamna i återvinningen på tippen.
En del målarutrustning har donerats till föreningen. Jag räknar nämligen inte med några framtida egna målarprojekt för egen del.

I köket pågår operation städning. Filtret i köksfläkten fick vi inte bort för rengöring. Forskning om hur det går till pågår.

Flera rapporter kommer

tisdag 11 juni 2024

Loppis

 Kära läsare!

OBS! Den aviserade loppisen på söndag den 16 juni har blivit inställd. Vi valde att skänka rubbet till välgörande ändamål. Det blev en fullastad combi med nedfällda säten.

Alltid kan man göra någon lycklig...

Ytterligare några turer till tippen väntar. Sedan är det ganska tomt på hyllorna. Självklart barn och barnbarn haft första tjing.

söndag 9 juni 2024

Loppis

 



Idag höll vi loppis på Fridas gata 115. Det gick sådär men vädret var kallt, blött, blåsigt och höstlikt. Jag tror att folk höll sig hemma i hukande i stugorna i stället för att gå på loppis.

Vi försöker igen den 16 juni mellan kl. 10-14.

KOM OCH FYNDA DIVERSE PRYLAR! VI HAR SATT LÅGA PRISER!

Vi skall ju flytta från 104 kvm till 70 och kommer inte att få plats med alla prylar som vi samlat på oss genom alla år. Ev. överskott kommer vi att skänka till Erikshjälpen.

PS Sprid gärna detta meddelandet.DS

måndag 3 juni 2024

Flytt på gång

 Någon gång till hösten bär det iväg för invånarna på Fridas gata nr 115 till ett mer åldersanpassat boende. Nämligen till en 3-rums lägenhet i ett plan. Om några år kan vi kanske inte gå i trappor och då känns det bra att ha fixat ett lämpligt boende. Var då, undrar man kanske? Östra allén i Mariastaden ( inne i parken kring det gamla s:ta Maria). Ett vackert och lugnt läge med luft mellan husen och massor av grönska. Pålsjö skog runt knuten. Ja, bättre kan det nog inte bli

Vi hamnar ett stenkast från denna vackra byggnad från tiden då sjukhuset S:ta Maria var igång.

Nu är vi inne i stadiet : "röj och förbered bostaden för fotografering". Man har samlat på sig en hel del prylar under de 37 år som vi bott här. Här gäller inte sentimalitet, men däremot brutalitet. En bra tumregel är att prylar som inte använts på 5 år skall bort.