Anskaffning av rollator känns mer och mer aktuellt för undertecknad. Balansen är urkass och jag vill inte gå och ramla fler gånger. Frågan är bara om man skall satsa på en hybrid eller el.
torsdag 11 december 2025
Inprovning och svammel
Anskaffning av rollator känns mer och mer aktuellt för undertecknad. Balansen är urkass och jag vill inte gå och ramla fler gånger. Frågan är bara om man skall satsa på en hybrid eller el.
tisdag 9 december 2025
måndag 1 december 2025
Blandade tankar
torsdag 27 november 2025
Gamla kompisar
måndag 24 november 2025
Premiär för lutfisken
fredag 21 november 2025
Kungen är kvar
torsdag 20 november 2025
Kung Bore är här
Vill bara kort meddela att vintern har nått Skåne med förväntat kaos på vägarna. Det är så det fungerar här nere i syd. Den vanligaste orsaken till bilolyckorna är påkörning bakifrån. HÅLL AVSTÅND! och kör som om du hade ett ägg mellan fot och gaspedal. Jag väljer att hålla mig hemma.
måndag 17 november 2025
Krut och kanoner
lördag 15 november 2025
Viggen
fredag 14 november 2025
Inrikespolitik
onsdag 12 november 2025
Minnesfunderingar
måndag 10 november 2025
Det glada 60 talet
söndag 9 november 2025
Årets viktigaste dag
onsdag 5 november 2025
Finansiell dödstädning
måndag 3 november 2025
Norton forts.
I dag fortsätter kriget mot Norton antivirusprogram!
Trots en bekräftad uppsägning, har dom tackat mig för fortsatt abonnemang. Någon kreditering av de debiterade 849kr har inte skett!
I eftermiddag kommer yngste sonen och tillika IT specialist och hjälper mig att hitta rätt i denna djungel.
Om vi inte lyckas överväger jag att göra en polisanmälan och kanske också KO.
Forts. följer...
lördag 1 november 2025
Vi på saltkråkan
torsdag 30 oktober 2025
Höstmys och läcker pasta
PASTA LINGUINI
4 pers
Fläskfilé- och trattkantarellpasta
1 pkt linguinipasta av god kvalitet
(De cecco, garofalo, rummo eller Barillas Al bronz)
Olja + smör
600 g fläskfilé putsad och skuren i 2 × 2 cm stora bitar
1 rejäl näve torkade trattisar eller annan tillgänglig svamp.
2 challottenlökar finhackade
2 vitlöksklyftor skivade
1 kruka persilja, hackad
½ dl madeira
1 msk sherryvinäger
1 tsk dijonsenap
3 dl vispgrädde
1 msk oxfond
100 gram babyspenat
1 dl riven parmesan + mer till servering
Salt och peppar
Lägg svampen i blöt.
Koka upp en stor kastrull med vatten ich salta tills det
vattnet har en kännbar men inte vrålstark sälta.
Hetta upp en traktörpanna på medelhög värme och häll i 2 msk
rapsolja och vänta tills oljan precis börjar ryka.
Lägg i kött och bryn runt om, salta och peppra.
Ta upp köttet och Lägg åt sidan på en tallrik.
Krama ur svampen, spara vätskan.
Sänk värmen till låg medelvärme och tillsätt en klick smör.
Sautera lök, vitlök och svamp, salta lätt.
Tillsätt madeira och koka in. Tillsätt grädde, senap, fond,
en dl av svampvätskan och sherryvinäger och låt puttra till simmigt. Lägg
tillbaka köttet, halva persiljan och all spenat stäng av värmen
Under tiden har du låtit pastan koka. När den är 2 minuter
innan färdigkokt, silar du
av den (spara 3 dl pastavatten) och Lägg i tillsammans med
grytan. Höj till medelvärme. Tillsätt pastavatten.
Det kommer se vattnigt ut till en början!
Arbeta runt tills det blir krämigt, Tillsätt mer vatten
tills pastan är al dente och klar.
Tillsätt resten av persiljan, riven parmesan och eventuellt en nypa salt
Tillsätt grädde, senap, fond, en dl av svampvätskan och
sherryvinäger och låt puttra till simmigt. Lägg tillbaka köttet, halva
persiljan och all spenat stäng av värmUnder tiden har du låtit pastan koka. När
den är 2 minuter innan färdigkokt, silar du
av den (spara 3 dl pastavatten) och Lägg i tillsammans med
grytan. Höj till medelvärme. Tillsätt pastavatten
Det kommer se vattnigt ut till en början!
Arbeta runt tills det blir krämigt, Tillsätt mer vatten
tills pastan är al dente och klar.
Tillsätt resten av persiljan, riven parmesan och eventuellt
en nypa salt
SERVERA GENAST
måndag 27 oktober 2025
Pytt i panna
Om ett halvår har vi våren här, eller som man säger på tyska: "Nun ist es unser und bald kommen die Löwen und bären". Den skånska vintern är ju inte världens roligaste med sitt regn och slask och ev. ett par dagar med snö.
fredag 24 oktober 2025
Intet är som väntans tider
Jag har inget emot Gunnar Strömmer, men när skall denne man lära sig att tala? Hans tal är ett enda långt mummel. I bästa fall fattar man 10%.
Nytt ämne:
torsdag 23 oktober 2025
Språkhörnan
Inom offentlig förvaltning förekommer i många sammanhang titeln "Handläggare". Kan det vara en person som idkar handpåläggning på begäran från någon som känner sig i behov av handpåläggning? Eller kan det vara en person som lägger sina händer lite varstans? En sådan person jobbar kanske på ackord och skall lägga så många händer som möjligt inom en viss tid.
Det är utan tvekan ett yrke som som är fullt av möjligheter!
Just för tillfället kan jag inte komma fler konstiga ord, men de dyker säkert upp ramöver.
Kan du komma på något, skicka gärna en kommentar.
Åsså va`det det skånska språket.
SVENSKA SKÅNSKA
onsdag 22 oktober 2025
Hösten är här. Igen!
torsdag 16 oktober 2025
Hösten är här
onsdag 15 oktober 2025
Liten språklektion och lite till...
Svenska Skånska
måndag 13 oktober 2025
Krångliga hemsidor
söndag 12 oktober 2025
En stämningsfull begravning av storebror
Storebror fick ett vackert och stämningsfullt avsked från jordelivet
Lejontornet
Säsongsmeny Oktober
Crudo på färsk pilgrimsmussla med gurkjuice, krispigt äpple, preserverade fläderblommor, grön chili och forellrom tvättad i sake.
Havskräftrisotto på lagrat, piemontesiskt Carnaroli-ris med Arneis, havskräfta och kycklingbuljong vevad krämig med Parmigiano-Reggiano Vacche Rosso. Serveras med råstekta havskräftor, smörstekt, svart trumpetsvamp och gremolata.
Stekt entrecôte av Angus-kalv 52 °C med Tarte Tatin på Balsamico-karamelliserade silverlökar. Serveras med smörstekta kantareller, brynt Karljohanssvamp-Hollandaise med confiterad Amalfi-citron och rostad kalvsky med Sangiovese.





























